30 maj

Jag glömde nämna att vi fick lite papper och lite andra saker på mötet. Jag tänkte att ni som ska åka med EF nästa år kanske undrar lite över vad man fick. Jag var själv så iaf, särskilt innan jag bestämde mig. jag läste massa bloggar för att se om jag verkligen ville, och då ville jag veta allt. Jag ville att de skulle förklarade så mycket som möjligt, så tänkte att ni kan få se en bild med sakerna vi fick igår.

Så ja, vi fick en preparation handbook som de står lite allt möjligt i. Lite om packning, massa tips som man kan ha vid olika tillfällen och ja massa annat. Sedan fick vi också lite papper, något simkort som man ska kunna ha i USA och såklart EF väskan. Otroligt vacker om jag själv får säga det. Lite tveksam är jag dock om jag verkligen vill ha den när jag flyger, men ändå så är det ganska bra då andra som är utbytesstudenter ser att jag också är det. Men ja, får la se längre fram om jag har den eller inte. Vi fick även något mer, något pappar typ som jag inte riktigt vet vad de är, har inte hunnit läsa igenom allt. Men ja, detta fick vi iaf.

 

Jag kan även passa på att säga att jag tycker att de var jättebra att läsa andras bloggar. De hjälpte mig när jag var osäker på om jag skulle åka eller inte. Och genom att läsa bloggar lär man sig väldigt mycket, det är ju inte garanterat att de blir så, men man får ett bättre uppfattning om vad ett utbytesår kan erbjuda. sedan kan man även ställa frågor och sånt, de gjorde jag lite då och då och tyckte de var jättebra. så har ni några frågor, så bara fråga :)

 

 

här är även en bild på de jag fixade för mamma igår, riktigt gott kan jag lova att de var :)

48 dagar kvar

Min helg har varit bra! Ganska fullbokad men de är bara roligt.

 

I fredags var jag hemma oss Emma och där var även Jolin, vi gjorde la inget särskilt utan satt bara och snacka och hade de trevligt.

Sen i lördags började jag dagen med att kolla på när damerna spelade, sen på kvällen var det lagfest som var riktigt rolig.

Nu idag har jag varit på Efs möte, de var väldigt långt och informationen de gick igenom tycker jag var lite som en upprepning på allt annat vi fått på papper mm. Men mötet var ändå roligt, eller ja de var helt okej. Det är ju inte precis tråkigt att lyssna på men jag hade gärna velat haft lite ny information, men antagligen har vi fått reda på de allra mesta nu. Men mötet handlade om allt möjligt faktiskt, allt från innan man åker tills man kommer hem, hur man skulle tackla hemlängtan, hur man skulle förbereda sig, tips och massa mer. Något som förvånade mig ganska mycket var att de var jättemånga killar där, vi var kanske 30-35 elever sammanlagt om inte mer och de var faktiskt fler killar än tjejer. Men de ser jag verkligen inte som något negativt, utan de är bara kul. Men ja, de blev jag lite förvånad över.

Men någon väldigt positivt med mötet var att man blev taggad, man vill bara åka nu. Dock känns de fortfarande väldigt overkligt att jag ska åka men ja, de kommer nog kännas så enda tills jag sitter på planet. Men jag antar att de är naturligt att känns så, det är svårt att förstå att man ska vara borta ett helt år från allt man är van vid, men jag är otroligt taggad och ser fram emot det helt sjukt!

 

En annan sak som jag också har gjort nu i helg är mitt visum. Nu är nästan allt klart där, jag har skickat in mina uppgifter och har bokat tid. Så den 22 juni ska jag vara där och fixa de allra sista, mamma måste även gå till banken och betala någon avgift och få någon stämpel men ja, de jobbiga är iaf fixat. Det tog faktiskt jättelång tid att svara på alla frågor, fixa ett kort som var tvunget att vara på ett särskilt sätt, så ja de tog tid. Känns skönt att ha de gjort och slippa tänka på det, i slutet kommer jag ändå ha så mycket annat att fixa.

 

Nu ska jag fixa lite till mamma, eftersom det är morsdag idag så har jag fixat choklad, jordgubbar, annanas och lite annan frukt som vi strax ska äta.

Så glad mors dag mamma!


Trött men riktigt glad!

Vet ni vad? Idag gjorde jag de sista provet i skolan, är nästan helt klar med allt och de känns så sjukt bra och det känns som jag är fri som en fågel.

 

Jag är så glad, nu är de inget mer plugg. Jag vet inte om jag hade klarat en vecka till med massa prov. Jag är såå skoltrött, tror aldrig jag vart såhär skoltrött som jag är nu. Eller inte bara skoltrött utan allmänt trött, jag längtar bara tills jag får lägga mig i min säng och känna att jag kan andas ut.

Om de inte har framstått så det känns så jävla bra nu, skolan är nästan helt över och jag ska åka iväg snart. Nu ska jag ta tag i visumet och alla andra saker som jag behöver göra innan och bara njuta av den sista tiden här hemma. Umgås med kompisar, spendera mycket tid med Athea, spela fotboll, träffa bästa Magda och kanske några fler från Malta gänget och bara försöka ha kul. Försöka göra den sista tiden till den bästa helt enkelt.

 

Och just de, på söndag ska jag på ett möte i Göteborg med EF, de ser jag också fram emot. Ska bli kul att få lite mer information, att få en familj nu skulle verkligen inte suttit fel men tyvärr så vill den inte komma just nu, men den kommer någon gång.

 

Nu ska jag nog lägga mig och kolla på de sista avsnittet av Vampire Diaries, har inte hunnit de men nu fan, nu har jag tid till alla mina serier. Jag skriver på söndag eller något, iaf efter mötet. :)


If you never chase your dreams you will never catch them.

Nu är det bara 59 dagar kvar tills det är dags att åka. Det känns faktiskt helt sjukt, om drygt två månader är jag i USA och ska stanna där ett år. Känslan som jag känner är ganska svår att beskriva, jag vill inget mer än att åka, jag vill få min familj och jag vill bara starta mitt liv där borta. Allt detta vill jag verkligen och det är något jag tänker på det varje dag, men ändå känns det konstigt. Vissa dagar är jag faktiskt livrädd, det finns stunder då jag inte alls vill åka, men som tur är är det väldigt sällan jag känner så. Det är svårt att förklara, men det är faktiskt inte alltid så lätt att veta att man ska åka iväg, iaf inte för mig. Jag vet att de kommer bli världens upplevelse och jag skulle inte kunna leva med att inte ge det en chans, men det är fortfarande jobbigt att tänka på att jag kommer lämna alla här hemma. Visst jag vet att jag kommer komma tillbaka men ändå, jag lämnar mina vänner, min fotboll, min familj, min älskade hund och ja i stort sett allt jag är van vid.

 

Nu låter det lite negativt, de är inte så jag menar utan jag vill bara får fram att de känns tufft vid vissa tillfällen. Men ni får inte tro att jag inte är glad över att få åka, det är nästan alltid helt underbart att få drömma sig bort till usa. Att få åka som utbytesstudent är min dröm, jag längtar verkligen tills jag får åka, tills jag står där på flygplatsen och träffas min nya familj. Jag ser fram emot det så jävla mycket och de finns inget annat som jag hellre skulle göra nu.

Här är en bild på världens finaste hund, min älskade lilla Athea.

USA

Sådär, nu har jag äntligen skaffat en liten blogg, som ni kanske sett kommer min blogg handla om mitt år i USA.

 

I mitten av juli kommer jag åker iväg som utbytesstudent till USA med EF. Jag kommer börja min resa med att åka på EFs camp och spendera två veckor där och sedan vidare till min värdfamilj. I dags läge vet jag nästan inget alls, jag vet inget om min blivande värdfamilj eller vart i USA jag ska. Därför kommer jag antagligen inte skriva särskilt mycket nu utan jag väntar tills jag får lite mer rolig information om att berätta.

Min bloggen är främst till för tiden när jag är i väg, jag kommer skriva om hur jag upplever allt och hur det är att vara utbytesstudent. Jag vill skriva ner alla mina minnen både för min egna del och för mina vänner och familj. Jag tror det är kul att ha bloggen som ett minne och att bloggen kan hjälpa alla här hemma att hålla sig uppdaterade.

 

Just nu har jag inte så mycket mer att skriva, men jag skriver la någon gång snart då jag fått veta mer.

 

puss och kram


RSS 2.0